Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Hayatta İlk Defa Hocaya Yağ Çekmek

hayatta ilk defa hocaya yağ çekmek

Hayatta ilk defa hocaya yağ çekmek deyimi ile lisede okuduğumuz süre içinde sıkça karşılaşmışızdır. Lise derslerinin yoğunluğundan ötürü çoğu dersi yetiştirmek ve sınıfta kalmamak için iyi niyetle hocalarımızı öven konuşmalar yapmışızdır. işte hocaya yağ çekmek deyimi onları övmekten ve gözlerine girmekten ötürü doğan bir durumdur. Ve bu şekilde konuşsan kişilere söylenen deyimdir.

Ailemiz geçmişte çeşitli nedenlerden dolayı okuyamadıkları için bizlerin yetişmesi ve okuması için çaba sarfetmişlerdir. Kendilerinden bazen "keşke okusaydım" sözlerini hala duyabilirsiniz. İşte bu yüzdendir ki lise hayatı boyunca ailemizin bizden beklentisi çok büyüktür. Onların ağzından sizlere söyledikleri şu sözleri sıkça duyarsınız;

  • "çocuğum okusun iyi yerlere gelsin"
  • "biz okuyamadık siz okuyun"
  • "aman oğlum çalış"
  • "derslerini yaptın mı?"
  • "ders çalışmıyor musun sen?"

Lise boyunca derslerimizin zayıf gelmesi bizleri hep tedirgin etmiştir. Ataerkil bir toplum yapısına sahip olduğumuzdan dolayı ailemizin bizim üzerinde oldukça büyük bir etkisi vardır. Derslerimizin zayıf olmasını hiç bir zaman istemezler. Zayıf olduğunda babamızdan epey öğüt almış ve tepki yemişizdir.

Hayatta ilk defa hocaya yağ çekmek pekte tercih ettiğim bir durum değildi.
Etrafımda ki arkadaşlarımın çoğu bu konuda usta olsalar da yine de bir yerde aşırıya kaçmışlardır.

Öğretmenlerimiz bizim için çok değerlidir. Öğretmenlerimiz Lise hayatımız boyunca ders haricinde hayat konusunda bir çok nasihat ve öğütler vermişlerdir. Bizleri mümkün olduğunca derslerle sıkmamış hatta bazen dersleri bölmüş ve sohbet etmişlerdir. Hatta bazen söyledikleri ve etkili konuşmaları sayesinde geleceğimize yön vermiş belki bir yol çizmişlerdir. Öğretmenlerimiz bazen arkadaş, bazen dost olmuşlardır.

Şüphesiz ki Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleri çok değerlidir;

"Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır."

Hayatta ilk defa hocaya yağ çekmek benim için çokta fazla önemli olmamıştır.
Siz eğer çalışır ve kendinize güvenirseniz saygı kazanırsınız.
Kendinize saygı duyuyorsanız yapabileceklerinizin bir sınırı yoktur..

Hayatta ilk defa hep çalışmak dileğiyle..

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger