Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Hayatta İlk Defa Ağlamak

hayatta ilk defa ağlamak

Hayatta ilk defa doğarken ağlarız. Bu bizim hayata Hayatta ilk defa merhaba deyişimizdir. Hayatta ilk defa gerçek anlamda ağlamak; gözyaşlarımızın neden aktığının farkına varamadığımız zamandır. Her şeyden habersiz gözlerimizi dünyaya açışımızdır.

Dünyaya ilk geldiğimiz an; Annelerimizin ve babalarımızın şüphesiz ki en mutlu olduğu andır. Bugün ailenize kendinizin nasıl dünyaya geldiğini ve neler hissettiğini sorsanız, sizlere ilk gün ki gibi heyecanlanarak anlatırlar. Sizin dünyaya ilk gelişiniz; Ailenizin ve babanızın gözünde unutamayacağı anıların başında gelecektir.

Çocuk olduğumuz zamanlar sürekli anne ve babamızdan bir şeyler almasını isteriz. Annemiz ve babamız bizleri kırmayarak istediklerimizi alırlar. Ancak isteklerimiz sonsuz oldukça gerçekleşmesi zorlaşır ve imkansızlaşır. Henüz çocuk olduğumuzdan dolayı bu bilincin farkında değilizdir. İşte bu sonsuz isteğin gerçekleşmediğini gördüğümüz zaman da ağlarız.

Ergenlik dönemlerinde düşüncelerimiz anlam kazanmaya başlar. Düşüncelerimiz çoğaldığı zaman ağlamanın nedenleri derinleşir. Yetişkin birer birey olduğumuzda ise bu düşünceler daha da derinleşerek pekişir.

Severken de ağlamaya başlarız, kaybederken de, terk edilirken de. En çok bunları hissederiz kalbimizin bir köşesinde. Yakınlarımızı kaybettiğimizde, sevdiklerimizi göremediğimizde, yaşanılan pişmanlık dolu anları hatırlarken de ağlarız.

Ağlamak tabi ki de sadece üzüntülerimizden doğmaz. Ağlamak bazen hayatımız en mutlu olduğu zaman da gerçekleşir. Hedefimizin başarıya ulaştığını görünce, emeklerinin başarıya ulaştığını fark edince de ağlarız.

Galatasaray ülkemiz adına Hayatta ilk defa uefa kupasını alırken sevinçten ağlayan insanları görmüşümdür. O yıllar 10 yaşlarında olduğumdan neden ağladıklarını kavrayamamışımdır.

Her ne nedenden olursa olsun ağlamak insanların en doğal tepkisidir.

  • Ağlamak bireylere üzüntü verir, kederlendirir. Ancak;
  • Ağlamak bazen cesaret verir.
  • Ağlamak bazen kendine güveni aşılar.
  • Ağlamak bazen gelecekteki pişmanlıkların önüne geçer.
  • Ağlamak bazen farklı duyguları hissetmemizi sağlar..

Ağlamak bazen bizi; Hayatta ilk defa gerçekleşecek olaylara hazırlar.

Hayatta ilk defa üzüntülerinizin ve kederlerinizin en az olması dileğiyle..

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger