Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

7 Temmuz 2016 Perşembe

Hayatta İlk Defa Bayram Harçlığı Almak

hayatta ilk defa bayram harçlığı almak

Hayatta ilk defa bayram harçlığını bana hatırlatıldığı kadarıyla 1995 yılında ailemden almışım. Herkesin Hayatta ilk defa aldığı bayram harçlığının onun için ne kadar anlam taşıdığını ancak ve ancak kendisi yaşayarak bilebilir. Her ne kadar bayramları sadece bayram harçlıklarından ibaret olarak görmesekte, çocukluğumuz bayram harçlığı alabilmekle geçmiştir.

Hiç unutmam bir gün bayram harçlığı alabilmek için aile bireylerinin listesini çıkarmış ve hepsine tek tek uğrayıp harçlık almaya çalışmışımdır.
İnanın çok zevkli ve ayrıcalıklı bir işti tabii ki de çocukken.. :)

Çocukluğumuz hep bir şeyleri istemekle geçmiştir. Annenize, babanıza karşı "Anne bunu bana alsana", "Baba bana bunu al" şeklinde konuşmaları sıkça sarfetmişizdir. Çoğu zaman annemiz babamız bizi kırmayarak istediklerimizi almıştır. Daha fazlasını isteyince olumsuz yanıt almışızdır. Yaşımız ilerledikçe bayram harçlıkları artık gözümüzde adeta hazine gibi görünmeye başlamıştır. Bir şeyleri kendi başımıza almaya başlamak bayramda verilen harçlıklarla kendini göstermiştir.

Yetişkin bireyler olmaya başladığımız zamanlar bayram harçlıklarını aldığımız son dönemlerdir. Artık bir birey olduğumuz gerçeğini saklayamasakta ailemiz bizleri hala gözlerinde küçük görebilirler. Üniversiteye gittiğimiz yıllar ailemiz; ellerinden gelen desteği bize verirler. Ailelerimizin hakkını ödemek inanın gerçekten çok zordur. Yıllarca bizim yetişmemiz için çabalarlar. Bir baltaya sap olabilmekte bize düşmektedir.

Siz siz olun bayramlarımızın kıymetini bilin..

Hayatta ilk defa bayram harçlığı almak nasıl harika bir duygu olmasın ki..

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger