Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Hayatta İlk Defa Araba Kullanmak

hayatta ilk defa araba kullanmak

Hayatta ilk defa arabayı 2007 yılında kullandım. Arabayı ilk kullanıldığında hissedilen duygu bambaşkadır. Kontrolünün nasıl bir şey ifade ettiğini arabayı ilk kullandığınızda anlarsınız. Arabada acemilik 3 şekilde karşımıza çıkmaktadır. Arabanın acemiliği, arabayı sürememe acemiliği ve trafiğin acemiliğidir.

Arabanın acemisiyseniz; vitesin nasıl atıldığını, el frenin hangi durumda kullanıldığını, sinyalin nereden verildiğini, göstergelerin neyi ifade ettiğini öğrenmek zorundasınız. Arabayı kullanmaya başlamadan önce arabanızı tanımalı, onunla bir bütün halinde olmalısınız.

Daha sonra arabanın kullanabilme acemiliği başlayacaktır. Bu da bir eğitime tabidir ve arabanın nasıl kullanılacağını öğrenmeniz gerekmektedir.

Diğer bir acemilik ise trafik acemiliği'dir. Araba kullanmayı öğrenseniz dahi eğer trafik kurallarından haberiniz yoksa trafiğe kesinlikle çıkmamalısınız. Trafiğin acemiliğini atmak için trafik eğitimi alabileceğiniz gibi trafiği takip yeteneğiniz de bir o kadar geliştirmek zorundasınız.

Hepsinin acemiliğini üstünüzden attıktan sonra ehliyet için başvuru yapabilirsiniz. Böylelikle ehliyet alma süreciniz daha hızlı olacaktır. Unutmamalısınız ki kendinize güvenmek sizi daha iyi bir sürücü yapacaktır. Kendinize güveniyorsanız yapamayacağınız hiç bir şey yoktur.

Günümüzde bildiğiniz gibi araba kullanmak artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Arabaya; iş hayatımızda, acil durumlarda ve ya seyahat etmek istediğinizde her an ihtiyaç duyabilirsiniz.

hayatta ilk defa araba kullanmak
Hayatta ilk defa arabayı babam öğretmiştir.
Babam çalışmadığı günler beni, boş bir pist alanına götürerek araba ile ilgili bildiklerini bana aktarmaya çalışmıştır.
Dikkatli dinlemediğim zamanlar dikkatimi vermemi, nerede yanlış yaptığımı bana söylemiştir.

Arabayı ilk kullandığımız da çoğumuzun yaptığı hataları bilirsiniz. Bunlardan bahsedecek olursak; "Arabayı hoplatma" diye tabir ettiğimiz arabanın debriyaj pedalını hızlı bir şekilde çekmemizden dolayı kaynaklanan bir durumdur. Hayatta ilk defa araba kullanırken de en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Bunu düzeltmek için defalarca alıştırma yapmak ve test sürüşleri gerçekleştirmektir.

Yine unutkanlıktan ötürü karşılaşılan durumlardan biri de el frenini indirmeden kalkış yapmaya çalışmaktır. Frenleri çok fazla aşındırabilen aynı zamanda frenlerin tutmamasına yol açabilen bu durum neyse ki öğrenildiğinde ve dikkatli olunduğunda yeniden yapma olasılığı azalmaktadır.

Diğer bir durum ise kalkış sırasında arabayı aşırı şekilde hızlı yerinden sıçratarak kalkış yapmaktır. Bu alışkanlık her ne kadar bazı durumlarda gerekse de yine de devamlı yapılmaması çok önemlidir. Aniden kalkışlar kazalara yol açabileceği gibi bir çok nedenden ötürü arabanızı da yıpratabilir.

Başka bir durumsa; direksiyonu sabit tutamamaktır. Direksiyonu sabit tutamamak arabanın devir hızı arttığında hakimiyeti zorlaştırır. Bu da kazalara yol açabileceği gibi hayatımıza neden olan çok tehlikeli bir durumdur.

Siz siz olun arabayı kullanmayı tam anlamıyla öğrenmeden trafiğe çıkmamanızdır.

Hayatta ilk defa araba kullanırken geçirilen zaman çok zevkli bir andır ve benim için Hayatta ilk defa araba kullanmak bambaşka bir duygudur..

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger