Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

30 Haziran 2016 Perşembe

Hayatta İlk Defa Sims Oynamak

hayatta ilk defa sims oynamak

Hayatta ilk defa sims oyununu ilkokula giderken 2003 yıllarında oynadım. The Sims, günlük hayatta ki aktivitelerin sanal ortamda sanal ortamda yapılmasını konu edinen bir oyundu. The Sims o yılların en ilgi çekici oyunlarından birisiydi. Çünkü oyunculara oyun içinde bir özgürlük sunuyordu. Kendi evinizi yapabiliyor, ailenizi kurabiliyor, bir işte çalışabiliyor, bir parti verebiliyor kısacası aklımıza gelebilen her türlü aktiviteyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir çok arkadaşımı günlerce bu oyunun etkisinde kalmıştır.

hayatta ilk defa sims oynamak

The Sims'in Doğuşu

The Sims (Simler), Will Wright tarafından tasarlanan bilgisayar oyunudur. Electronic Arts tarafından dağıtımı yapılmış ve Maxis'in tarafından yayımlanarak piyasaya sürülmüştür. Oyunun türü bir strateji simülasyonudur. "Sim" olarak ifade edilen sanal insanların yaşadığı SimCity (sim şehri) adında bir şehirde geçen günlük aktivitelerinin birebir yapıldığı simülasyondur. Oyunun kullanımı seçtiğimiz bir veya daha fazla simi kontrol etmek günlük ihtiyaçları doğrultusunda istediklerini yapmaktır. The Sims 1 oyunu oynanışı gayet kolay olduğu gibi aileye eklenecek sim artıkça oyunun kontrolü ve oynanışı o kadar zorlaşabilmektedir.

The Sims'i oluşturma fikri Will Wright'ın, 1996 yılında Oakland yangınından dolayı evini ve tüm mal varlığını kaybetmesinden ve bu acı olaylardan esinlenerek doğmuştur. Bu korkunç olaydan sonra Wright, ailesiyle birlikte başka bir yere taşınmaya ve hayatını yeniden kurmaya karar vermiştir. Yaşadığı acıdan doğan Sims onu hayatın bir parçası haline getirmiş ve bir simülasyonunu oluşturmaya karar vererek bu hedefle işe koyulmuştur.

hayatta ilk defa sims oynamak

Wright "Sanal insanlar" düşüncesi ile, bir bilgisayar oyunun sahip olabileceği en iyi konuyu oluşturmuştur. Bu düşüncesi sayesinde 1998 yılında daha gelişme aşamasında olan bu proje, Maxis firmasına bahsedilmiştir. ve Nihayetin de 2000 yılında Electronic Arts firmasıyla anlaşmış ve oyunun piyasaya sürülmesi için gerekli her şeyi elde etmiştir. 2000 yılında projeye Project X (X Projesi) adı verilmiştir. Oyunun yapımına başlandığı yıl, Wright, PC Magazine dergisine oyuncuların kendi oluşturdukları karakterlerle onlara yeni hayatlar kurabilecekleri bir oyunun yapıldığından söz etmiş demeç vermiştir. 2002 yılında, Project X adı, The Sims ile değiştirilmiştir.

Kötü Olaylar

Sims oyununda bazı kötü olaylar vardır. Bunlar sim´lerinizin başına gelebileceklerdir.
Bu kötü olayları oluşma sebepleri;

1. Açlık : Sim´inizin yemek yememesiyle alakalıdır, eğer hiç bir yemezse ölecektir.

2. Elektrik çarpması : sim´inizin bozulmuş eşya tamir ederken başına geldiği durumdur. Bu durum için mechanical(teknik), skill(yetenek) düşükse gerçekleşir ve ölümüne neden olacaktır.

3. Yangın Çıkması : Oyunun içinde barbekü yapıldığında veya fırında bir şey pişerken yangın çıkabilir. Bunun sonucunda yanabilir ve ölebilirsiniz.

4. Bozuk yiyecek : Mikrodalga fırında yada fırında yapılmış uzun süre beklenen bir yemeğin yenmesi sonuncunda zehirlenme gerçekleşir. Mood(ihtiyacı) 0'a düşürür.

5. Veba : Oyunun içinde "Gueina Pig" denen bir hayvanın elinizi ısırmasıyla oluşur. Ve sonucu ölümdür.

Oynanma

Oyunda yönetilen karakterlerden zaten neyi istediklerini anlayabilirsiniz. Sim'in o an ki durumuna bakarak durumu hakkında bilgi edinebilir, ona göre ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Yönetmek ve bir sonraki görevleri çok rahat bir şekilde görev sırasına göre yaptırabilirsiniz.

Hayatta ilk defa The Sims oynamak küçükken merak içinde ki beni benden almış bir duygudur.

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger